Metsä vastaa kuin sinne huudetaan

on 10. tammikuuta 2010
...tai sitten jättää vastaamatta. Karvaturrit.netin Mainostuksissa jokainen pääsee halutessaan esittelemään virtuaalikenneliään muille. En tiedä mitä te muut ajattelette, mutta ainakin itse mainostopikin postatessani odotan myös palautetta sivustostani. Kennelini ovat sitten ilmeisesti niin henkeäsalpaavia (hyvässä tai pahassa), että yleensä sitä kommenttia irtoaa hädin tuskin yhdeltä tai kahdelta käyttäjältä. Ei vaines, palautteen puute tuntuu häiritsevän myös muita sivustojaan esitteleviä.

Mainostuksiin postataan yleensä kertoakseen uuden kennelin synnystä tai vanhan sivustolla tapahtuneista muutoksista. Mainosketjun aloittanut haluaa saattaa hankkeensa mahdollisimman monen muun tietoisuuteen, joten hänen voidaankin ilman muuta olettaa myös haluavan kommenttia ja kehitysideoita sivustostaan. Siispä jokainen voisi pienellä vaivannäöllä suoda hänelle sen ilon.
Kiitos Marizan, Kirsin, Hobun, remin ja Millan kommenttien, tiedän ainakin heidän lukeneen joskus blogiani. Vaan mahtaako täällä vierailla muitakin virtuaalikoirailijoita? Ainakin merkintöjeni lopussa esiintyvien Kiinnostavuus-kyselyjen perusteella blogiin on joku muukin eksynyt, vaan ilman kommentteja en tiedä heidän olemassaolostaan. Mainostopikin aloittajakaan ei ilman palautteenantajia voi päätellä oikein mistään onko kukaan ylipäätään vieraillut hänen sivuillaan, saatika tutustunut niihin paremmin.
Olen itse asiassa suorastaan yllättynyt kuinka tänne blogiin on saatu kommentteja, vaikka Mainostuksissa joutuu yleensä nostelemaan topikkiaan kauan aikaa saadakseen edes viisi kommenttia täyteen. Kiitokset jo mainitsemilleni henkilöille, jotka ovat vaivautuneet kommentoimaan blogiani tai blogikirjoituksiani!

Haluaisiko joku valaista minua miksi se kommentoiminen tuntuu olevan useimmille niin vaikeaa? Pienen kommentin kirjoittaminen ei nimittäin paljoa tekijältään vaadi, sillä pelkällä yleissilmäyksellä osaa jo muodostaa mielipiteensä jonkun sivuista. Toisaalta on kuitenkin hyvä muistaa, ettei kukaan tee mitään pelkillä muutaman sanan "IhQraksupoksu kennel" -kommenteilla.
Hyvä kommentti sisältää sekä risuja että ruusuja saajalleen, sillä harvemmin mikään sivusto on täysi nolla tai yltää täydellisyyteen. Muutama lause ulkoasusta ja vaikkapa tekstien asetteluista ja muotoiluista riittää jo suhteellisen monipuoliseen kommenttiin. Useimmat sivustojensa esittelijät ottavat myös kehitysideoita avoimin mielin vastaan, sillä jotkin virheet tai ongelmat saattavat jäädä itseltä huomaamatta. Jos tähän päälle jaksaa vielä hieman tutustua kennelin tekstien sisältöön, niin hyvä tulee.

Vaikka olemmekin virtuaalimaailmassa, jossa emme tapaa ihmisiä kasvotusten, elämme kuitenkin kokoajan vuorovaikutuksessa muiden harrastajien kanssa. Niin omat teot kuin tekemättä jättämisetkin sekä hyvässä että pahassa heijastuvat ennen pitkää takaisin.
Omaa mainostopikkia on turha nostella kommenttien toivossa, jos ei viitsi itse antaa palautetta myös muille. Myös tässä asiassa kannattaa itsekkyydestä ja oman napansa tuijottamisesta luopua, sillä hyvistä teoista oikeasti palkitaan. Joku, jonka virtuaalikenneliä vaivaudut kommentoimaan, saattaa palkita sinut vastakommentilla omasta kennelistäsi.
Vastaavasti jos joku kommentoi virtuaalikenneliäsi, kommentoithan itsekin hänen kenneliään sopivan hetken tullen?

Haastan jokaisen kommentoimaan muiden virtuaalikenneleitä. Antaa hyvän kiertää!

4 kommenttia:

Hobu kirjoitti...

Sama asia on minuakin vaivannut aina. Nykyään en edes yleensä vaivaudu sitä topikkia tekemään, sillä ne kektä kennelistä oikeasti ovat kiinnostuneita, huomaavat kyllä jossain vaiheessa sivuilla vieraillessaan uuden ulkoasun. Uuden sivuston kanssa yleensä jaksan vielä topikin tehdä, mutta empä jaksa enään aina silloinkaan tehdä, kun kommentteja ei tule.

Itse pyrin aina välillä kirjoittelemaan sivustoista, vaikka omat kommenttini jäävätkin usein melko lyhyiksi, mutta olen todennut (kuten sinäkin tuossa tekstissä), että nekin on todellakin tyhjää parempia. Kommettien vähyys johtuu varmasti osaltaa siinä, että ajatellaan, että niiden pitäisi olla jotenkin kamalan pitkiä ja hienoja viestejä.

Irl-elämässä omien koirien blogissa olen myäs huomannut kommenttien vähyyden ja asennettuani sinne laskurin, yllätyin kyllä suuresti kuinka paljon kävijöitä siellä todella käy, mutta mitään kommentteja ei jätetä. Toivottavasti tämän tekstin myötä edes turrilaan saataisiin vähän enemmän kommentoijia. (:

Timberwolf kirjoitti...

Mä oon itsekin miettinyt näitä juttuja varmaan siitä lähtien, kun ekat sivut pistin pystyyn. Virtuaalikennelit ja muut sivustot eivät saa kommentteja vieraskirjoihinsa tai c-bokseihinsa, blogit (joita mullakin on kolme :D) eivät saa kommentteja juttuihinsa ja mainosthreadit ammottavat tyhjyyttään. Oon monesti miettinyt, pitääkö sivuista tehdä "huonot", jotta niistä saa kommenttia? Muutenkin monet kommentit ovat lähinnä ympäripyöreitä ihkutuksia ulkoasusta.

Virtuaalikennelten kommentointi on ehkä suhteellisen turhauttavaa, sillä musta ainakin tuntuu, että kaikki kennelit ovat kopioita toisistaan, eikä mitään kommenttia vain synny. En siksi edes jaksa nykyään selata kenneleitä tämän takia. Ehkä kaikki on jo nähty, eikä enää jakseta hehkuttaa kennelin ulkoasua tai hienosti kirjoitettuja tekstejä, jotka on luettu aiemminkin?

Blogejakaan en osaa kommentoida, vaikka olenkin viime aikoina miettinyt tapojeni parantamista. Tämän postauksen luettuani ajattelin, että lienee hyvä aloittaa tästä! Blogin kirjoittaminen on kovin turhauttavaa, kun kävijälaskuri kertoo melko kohtuullisesta kävijämäärästä, mutta tuurilla perusblogi saa ehkä pari kommenttia vuodessa. Porukat lukevat ja palaavat säännöllisesti astialle, mutteivät sano mitään?

Aino kirjoitti...

Totta. Itse olen muutaman kerran Joikhasille tai muulle kennelilleni tehnyt topikin, muistelen kun ekaa kertaa pistin Mordon Girdle'sin sinne, niin ainoat viestit tuntui olevan haukkumista ulkoasun samanlaisuudesta Polar Circle'sin kanssa. Rakentavaa? Itse olen yrittänyt kirjoittaa kommenntia, mutta vaikeaa se taitaa olla, menee välillä tuntejakin pohtiessa, että mitä ylipäätänsä kehtaan kirjoittaa, ettei ihmiset loukkaannu. Nyt viimeisin mainos-topickini (MG'lle myös) keräsi ruhtinaalliset 2 kommenttia muistaakseni ja molemmissa kehuttiin ulkoasua kauniiksi, mutta siinä se. Kyllä minun mieltä aina lämmittää jos olen kovalla vaivalla ulkoasun tehnyt ja kommentiksi tulee kehuja ulkoasun kauneudesta, mutta tuntuu, että kurkataan vain ulkoasu ja ehkä vähän vilkastaan koirien sivua, ja tällöin kommentiksi tulee tyyliin: "Upea ulkoasu! Siistit koiriensivut ja riittävästi tekstiä." That's it. Mutta onhan se hieno kuulla, että kennelini on täydellinen :D

Noemie kirjoitti...

Tästä saman huomaakin, kun katsoo kuinka usein noita mainos-topiikkeja nostellaan. Joutuu usein nostamaan monta kertaa, jotta sen yhdenkin kommentin sieltä saa. Tuntuu koko juttu olevan täysin kivikkoisen tien takana. Varmaan moni ei sitten jaksa oikeasti keskittyä siihen arvostelemiseen, vaikka tiedossa taitaakin olla se että toisesta on kiva saada sitä palautetta. Ilman palautettahan ei voi tehdä mistään parempaa. Ja ainahan voi parantaa. Oli se parannus sitten pieni koristekuvien muodossa tai iso, kuitenkin tekee kennelin kokonaisuudesta entistä paremman.

Hobu, olen samaa mieltä kanssasi tuossa kommenttien pituus -kohdassa. Kai sitten juuri luullaan, että se lyhyt kommentti ei sisältäisi sitä asiaa niin paljon, vaikka kyllähän siinäkin sitä asiaa tulee, vaikka ei olisikaan niin pitkä viesti.

Ja sitten vielä pitää sanoa että nämä kaikki sun jutut laittaa aina ajattelemaan ja tekee oikein mieli parantaa omaa kenneliä ja miettiä oikeasti näitä juttuja ihan ajatuksen kanssa. Mutta hei, taidanpa nyt mennä antamaan jollekin kennelille palautetta, miksi juuri ei antaisi sen hyvän kiertää?

Lähetä kommentti